Det bliver godt igen!

Endnu en corona-skole-aktivitet som også kan bruges uden corona. Måske med et andet motiv, dog...

Jeg har altid godt kunnet lide at lave store billeder med klasser, der bliver sat sammen af mange små billeder, som hver elev bidrager med. Det er et både konkret,  symbolsk og meget synligt bevis på, at i en klasse er alle en del af fællesskabet.

 

I forbindelse med nedlukningen i begyndelsen af 2021 fandt jeg på nettet en rigtig fin vejledning til appen Piccolage: Farvebilledjagt

 

Den havde jeg glæde af i virtuel billedkunst i januar. Indtil eleverne fik hentet materiale-poser på skolen, måtte jeg bruge noget, som alle havde derhjemme - nemlig en mobil.

 

Da vi havde lavet denne aktivitet (og mange syntes faktisk det var sjovt) tænkte jeg at tage idéen lidt videre til et fælles billede. Og var så heldig at netop have 24 elever i 6B.

Så jeg besluttede mig for at vi skulle lave en gigantisk regnbue vhja. appen.

 

Jeg tegnede motivet på ternet papir, og derefter delte jeg et billed-udsnit ud til hver elev.
De uploadede deres billeder til mig, og jeg satte dem sammen.

 

Jeg lavede selv en demo, og der kan man se, at de sorte bogstaver blev lidt for utydelige. Så dem tegnede jeg rundt om med en tusch.
Men ellers blev resultatet ret sjovt. Og både eleverne selv samt mange andre elever mm syntes det var flot på afstand og sjovt at kigge på tæt på, med alle de mange små billeder i det store motiv.

 

Bjørn lånte i øvrigt motivet til sin billedkunst-hjemmeskole-opgave. Og hans tegning kom op at hænge i alle Roskilde kommunens busskure i en periode. (Det er hans tegning med pastel øverst).

 

Jeg fandt plakaten frem igen i december 2021, da alle blev sendt på ”tidlig juleferie”. Så hang den atter i et vindue på skolen, og bragte både minder og håb.

 

Startside

Om mig

Malerigalleri

Tekster

Musik

ADHD & autisme

Tasker

Kontakt og salg