Om mig

Jeg er 48 år gammel. Gift med Niels og mor til tvillingerne Bjørn og Silas fra maj 2010.

Husstanden i Gundsømagle består desuden at kattene Nora (Malkeko) og Klavs (Krikke) hunden Max (Mule eller Motor), Bjørns hamster Flora samt et ukendt antal fisk og edderkopper. Vi er glade for at bo tæt på naturen, og alle menneskene i huset elsker LEGO og er nørdede på hver sin måde.

 

Jeg blev født i 1974 i Roskilde.

I den tid var jeg noget af et vidunderbarn, eller nærmere et meget levende mirakel på neonatalafdelingen, idet jeg blev født 3 måneder for tidligt, og jeg klarede mig uden kuvøse.

Knap 40 cm lang og godt et kilo tung.

Jeg har en storebror og en storesøster.
Begge mine forældre var skolelærere. De bor stadig i det gule rækkehus i udkanten af Roskilde.  Mit barndomshjem var og er fyldt med kreativitet, håndværk, bøger og musik.

 

Jeg gik i folkeskole i Roskilde. Først på Maglegårdsskolen (hvor min mor arbejdede som lærer) og siden på Duebrødre Skole (hvor min far var lærer og viceskoleinspektør). Begge mine skoler lukkede - jeg var en del af den sidste årgang på Duebrødre, hvor jeg gik ud efter 9ende klasse i 1990.

Derefter gik jeg på Amtsgymnasiet (nu Roskilde Gymnasium). Både dengang og nu et musisk gymnasium, og jeg havde da også musik på højt niveau og blev med hiv og sving sproglig student i 1993 (der var jo lige alle de boglige fag, der også skulle klares, og dengang var det en kamp).

 

På trods af - eller måske netop på grund af - mine besværligheder omkring det boglige, og om at finde min plads i skolens rammer, blev jeg uddannet lærer på Holbæk Seminarium 1999 med linjefag i dansk og musik.

Jeg har siden da arbejdet i folkeskolen.

 

Jeg er flydende i dansk, svensk, engelsk og kan en del tysk samt en smule spansk, fransk og italiensk. Det med sprog er kommet til mig med alderen.

 

Da jeg studerede havde jeg både sommerjob Sverige og et udvekslingsophold på Högskolan i. Det er noget af årsagen til, at jeg er god til svensk. Desuden har vi i familien haft andel i et dejligt hus i Hörröd (Norra Skåne) siden 1977, hvor jeg altid har været glad for at komme.

 

I mit sidste halve år på seminariet arbejdede jeg på et skolebibliotek, og jeg har også flere gange overvejet at skifte profession. Jeg har altid holdt meget af bøger. Da jeg startede i 4.klasse på en ny skole, og havde svært ved at falde til, begravede jeg mig i bøger. Jeg læste samtlige af Roskilde børnebiblioteks skønlitterære bøger fra A-Å. Jeg læste flere bøger om dagen og hentede gerne 30-40 centimeter bøger ad gangen. Da jeg nåede til den sidste bog, begyndte jeg forfra, for at læse nogle af de bøger, der tidligere havde været udlånt.

Dengang og nu, er min yndlings-genre er dystopier. George Orwells 1984 (som jeg læste inden jeg angreb biblioteket) vil altid være nummer 1. Og hvor har han dog ramt rigtigt - f.eks. Skærme og nysprog. Også Margareth Atwood ligger højt på listen med såvel Tjenerinden som Maddadam-trilogien.

 

Jeg har udviklet et meget ambivalent forhold til mitjob som lærer. Jeg nyder at lære en masse børn at kende, guide og følge deres udvikling. Det er nærmest som en hobby at undervise og finde på undervisningsmaterialer - for det sker meget ofte, at jeg finder på aktiviteter og opgaver, som passer bedre til netop mig og ’mine’ børn frem for at følge bogen/portalen… Jeg huserer primært på mellemtrinnet med dansk, musik og billedkunst. Billedkunst og musik har jeg forsøgt at dyrke i fritiden også. Jeg tegnede og malede meget som barn og ung. Efter en lang pause (udover det der kom sig af at undervise i billedkunst) genoptog jeg det i 2017. Men i al den tid jeg ikke fik tegnet og malet i min fritid, fik jeg holdt ved med at synge. De sidste par år kun på arbejdet, men ellers har jeg sunget i kor næsyen 35 år. I folkeskolen, på gymnasiet og seminariet, i teatergruppen Elverfolkets musicals og 14 år med Roskilde-koret Di-Vers.

 

Desværre har jeg fået mere og mere svært ved at klare mit arbejde. Jeg bliver både fysisk og psykisk udmattet. Og i løbet af det sidste år har jeg fået diagnoserne ADHD og autisme. Det har været kæmpe øjenåbnere i forhold til at forstå de vanskeligheder jeg har oplevet gennem store dele af mit liv og de mange depressioner og stressygemeldinger jeg efterhånden har haft. Jeg har læst meget op på emnet, og gang på gang glædet mig over at jeg ikke er forkert - bare anderledes. I utrolig mange situationer har jeg troet at de ”fejl” jeg har begået handlede om, at jeg ikke gjorde mig umage nok eller var dum. Jeg har kæmpet hårdt for at i alle sammenhænge bevise, at jeg er god nok, samtidig med at jeg har tilsidesat mig selv og internaliseret så mange negative bemærkninger og oplevelser, at jeg stadig har svært ved at mærke mig selv.

PT er jeg sygemeldt på ubestemt tid siden august 2022. Jeg er i bedring og i behandling med medicin og terapi. Jeg fylder hverdagene med ting jeg holder af. F.eks. at hækle, male og sy. Mens jeg tænker over hvordan jeg skal leve resten af mit liv på en måde, hvor jeg har overskud nok dem der virkelig betyder noget - min egen familie. Jeg bearbejder sorgen over de forkerte valg jeg trods alt også har truffet, og prøver at komme overens med fortiden, prøver at tilgive og genopbygge. Og slikker sårene efter den ulige kamp jeg har kæmpet og til dels stadig kæmper.

 

 

2022-12-02

Startside

Om mig

Malerigalleri

Tekster

Musik

ADHD & autisme

Tasker

Kontakt og salg

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.Kan være et billede af hund, natur, græs og træIngen tilgængelig billedbeskrivelse.Kan være et billede af hund og indendørsIngen tilgængelig billedbeskrivelse.