Malerigalleri

Jeg har tegnet og malet siden jeg var lille. Som teenager kiggede jeg på, når min far malede sine naturalistiske akvareller. Jeg forsøgte også, og han forærede mig en æske med fin og farveægte akvarel i stedet for de billigere skolefarvelader jeg selv havde. Men jeg havde aldrig rigtig tålmodigheden til at vente på at malingen tørrede. Og blev gang på gang skuffet over, hvor grumsede mine farver blev, når jeg fik malet oveni for våd maling, og skuffet over, at når det endelig lykkedes mig at male med strålende klare farver blev de nærmest transparente, når de ikke længere var våde. 

En dag gav min far mig en meget gammel malekuffert med oliemaling, han vist nok selv havde arvet. Og dér blev jeg glad ved den kortere tørretid og de kraftigere farver. Herefter overgik jeg til akrylmaling pga duften, men min akryl-maleteknik var (og er til dels) stadig præget af akvarel, hvor man kan lave mange tynde vandige lag ovenpå hinanden fremfor at lysne med hvidt. Og omvendt bruger jeg i dag både sort eller hvidt i mine akvareller. Jeg blander i det hele taget mange forskellige medier i dag….  Mit første akrylbillede er det brunlige “Klostret i Fiesole”

 

I mit lærerjob har jeg undervist i billedkunst i 20+ år. I de første mange år krævede jobbet så meget af min energi, at jeg kun havde overskud til at tegne og male i forbindelse med mit arbejde. En sommerferie forsøgte jeg mig med ”rigtig” akrylmaling, dvs masser af hvidt og meget lidt vand på lærred. Det blev til billedet med det væltede hus i en sø. Så gik maleriet igen i stå, da jeg var så heldig at blive mor til tvillinger. Men jeg har altid været god til at finde og fotografere motiver, som min far bl.a. har hygget sig med at male.

 

I efteråret 2017 blev jeg sygemeldt i en længere periode med stress. Vi var på familietur til ødegården i Sverige, og jeg tog fotografier. Min far ville male motivet med legehuset, og jeg tænkte: Det vil jeg også, når jeg kommer hjem til min akryl! På den måde kom jeg igen til at male for min egen fornøjelses skyld, og mærkede hvordan jeg helt ind i sjælen havde savnet den hobby.

De følgende uger malede jeg legehuset og 7 motiver mere fra Sverige. Jeg udviklede en teknik med at blande akryl, akvarel og tegning med blyanter, tusser og farvekridt.

Motiverne var landskaber og efterårstræer. Jeg vendte tilbage til lærergerningen (nu med billedkunst i udskolingen) og prioriterede min malehobby

 

Sidenhen har jeg malet med forskellige medier. Både ren akryl, ren akvarel og alle mulige blandinger. Da der stadig var mest overskud til at male i ferier er billederne med akryl ofte lavet hjemme (udfra mine fotografier),  mens jeg på rejser har medbragt akvarellen og diverse farver (oliekridt, tusser, pastel). I sommerferien 2020 fik jeg malet 17 motiver fra Langeland, Sverige, Sjælland, Jylland og Peberholm!

 

I november 2022 tog jeg, efter en lang malepause og i forbindelse med endnu en sygemelding, med far på en uges malerferie til Tenerife, og efter et par dages spekulation over motiver at male gik jeg en tur. Som altid elsker jeg at kigge på og fotografere det frodige blomsterflor på nordkysten – at stueplanter jeg ikke kan finde ud af at holde liv i trives og vokser til flere meters højde langs vejene (f.eks. Hibiscus).

Jeg opdagede en lille botanisk havenær hotellet og gik derind. Og så kom jeg i tanke om Georgia O´Keeffe. Jeg tilbragte et par timer i haven og tog næsten 70 fotos af blomsterne derinde og af blomsterne på vejen tilbage til hotellet. Og så var jeg i gang.  På flyet hjem medbragte jeg 7 færdige blomsterbilleder skabt v.hj.a. akvarel, tynde tuscher og tørpastel. I starten af december lagde jeg sidste hånd på billede nr. 16 i den suite. Og blomstermotivet vil fortsætte lidt tid endnu med nye spændende medier. Måske ren akvarel eller ren pastel, men mere sandsynligt bliver det igen noget blandet i 2023… Jeg har nogle fotos af æble- og kirsebærblomster fra haven og Gulddysseskoven på lager.

 

Jeg foretrækker ligesom min far motiver med natur. Jeg holder af at gå tur i skoven eller sidde ved stranden, hvor jeg finder stor indre ro og finder følelsen af at verden er vidunderlig. Jeg tror at jeg forsøger at gengive denne ro og følelse af storslåethed i mine billeder, og med mine skarpe farver viser jeg også, hvordan min synssans og opfattelse af den fysiske verden, måske er lidt anderledes. Måske er jeg inspireret af guldaldermalernes landskaber, skagensmalernes og impressionisternes flimrende billeder af synsindtryk, lys og vand. Jeg holder også af roen i stuerne hos Hammershøi og Carl Larsson.

 

Far og jeg er med i ”onsdagsmalerne”. Vi har udstillet sammen i Slusehuset ved Kattinge 3 gange til kunst i pinsen.

 

Tryk her for at læse om onsdagsmalerne.

 

 

Tryk her for at komme til fars butik.

 

 

Tryk på et link for at komme videre til:

gamle billeder

nyere billeder (2017-2021)

nyeste billeder (2022)

billeder som børn har lavet (og billeder som kan laves med børn)

Startside

Om mig

Malerigalleri

Tekster

Musik

ADHD & autisme

Tasker

Kontakt og salg