Bent Haller

Bent Haller har skrevet fantastisk mange gode børnebøger. Eller bøger i det hele taget!

Jeg har flere gange læst ”Kaskelotternes sang”, og den holder stadigvæk - selvom det måske ikke så meget er olieforurening og atomaffald der er den største bekymring hos nutidens børn, så er der jo bekymring i forhold til klima og miljø (Tak Gretha).

”Fuglekrigen” var jeg også pjattet med som barn. Og ”Fredsaberne”. Og ”Man smider da ikke børn i skraldespanden”. Og ”Griseøjet”.. Og ”Blåfolket”, som jeg læste igen for nylig…

Jeg skal da vist have læst lidt op på hans bøger, da de fleste af dem her til børn, er fra 80erne (da jeg læste ALT hvad der var på børnebiblioteket i Roskilde - både på Kildegården og på hovedbiblioteket!)

Som skrevet har jeg arbejdet med Bent Haller og Kaskelotternes Sang et par gange.

Og den fanger stadig børn.

Selvom jeg nogle gange synes, at kapitelopgaver ødelægger læseoplevelsen, har jeg fundet et godt sæt på nettet (tidligere EMU), og det har jeg rettet lidt til. Og for nogle børn, er kapitelopgaver en god ting, til at fastholde det læste. Det er meget forskelligt, hvor eleverne er fagligt på mellemtrinnet. Og nogle gange spørger de børn, der er gode lyst-læsere jo også pænt, om de må læse derudaf og lave opgaverne på et andet tidspunkt… Så er alle glade….

 

Her er det originale opgavesæt fra Vognstoft.

Her er det tilrettede opgavesæt.

Det har hver gang været et hit med frisen. Jeg har desværre ikke nogen fotos gemt at resultaterne…
Opgaverne til bogen kan trykkes i A5 format - som en lille bog, der kan bruges til bogmærke og opbevares inde i læsebogen...

 

 

Da jeg en dag fandt et klassesæt med Fuglekrigen (og vi lige havde hul i årsplanen), var dén klasse jeg havde på det tidspunkt, helt sikre på, at de skulle have samme type opgaver, som de havde fået til Kaskelotterne. Så måtte jeg i gang, og fik lavet dette sæt i løbet af en formiddag, mens drengene var til gymnastik, og jeg alligevel bare skulle sidde foran en hal og vente….

 

Kapitelopgaver til Fuglekrigen. De kan ligesom til den anden bog printes i A5 format og lægges ind i læsebogen...

 

Startside

Om mig

Malerigalleri

Tekster

Musik

ADHD & autisme

Tasker

Kontakt og salg