Strandet

Da eleverne havde arbejdet hårdt i grupperne og var godt på vej, ville vi bruge deres indledende øvelser. Så vi måtte ændre lidt i den oprindelige opgave, og de måtte hver især skrive (og tegne) deres robinsonader færdige derhjemme.
De havde taget deres kladdehæfter med hjem (i opgavebeskrivelsen er dette nævnt som ”logbogen” og de havde adgang til de tekster de havde skrevet sammen på deres chromebooks.

Men nogle var som altid i tvivl, om hvad de skulle. Derfor lovede jeg, at lave et eksempel. Og det blev jeg helt bidt af. Jeg skrev og skrev. Og tegnede. En hel fredag fra skoledagen sluttede og til sent om aftenen.

Det kom der den lille eksempel-bog ”Strandet - Monas dagbog” ud af. Og om resten af weekenden hyggede jeg mig med at lave en lækker forside (Ud fra en detalje i mit maleri ”Tranum aften”). Og ”avisartiklerne” bagerst i bogen…

Her er link til bogen, som kan printes og laves til et hæfte i A5 størrelse (dvs. A4 foldet på midten, hvilket en god kopimaskine kan klare) og der er link til den opgavebeskrivelse eleverne fik tilsendt i deres virtuelle skole...

Da corona kom til Danmark i foråret 2020 var vi lige i gang med et emne om robinsonader på 5. årgang. Vi havde læst bogen Kensukes Kongerige, og lavet en masse skriveøvelser i grupper på tværs af klasserne. Det var så meningen, at alle deres øvelser skulle skrives sammen til en samlet robinsonade. Men pludselig måtte vi ændre planer, da de ikke længere kunne arbejde sammen i grupper på skolen.

Startside

Om mig

Malerigalleri

Tekster

Musik

ADHD & autisme

Tasker

Kontakt og salg